Obavijesti

 Predstavljen projekt "BioProspecting Jadranskog mora" 
Na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu predstavljen je Istraživački projekt "BioProspecting Jadranskog mora, za koji su EU fondovi nepovratno dodijelili gotovo 37 milijuna kuna. Projekt teži jačanju kapaciteta Centra izvrsnosti za Bioprospecting mora (BioProCro), kroz provođenje vrhunskih interdisciplinarnih istraživanja u području biotehnologije mora.  
Mikroskopi Centra za visokopropusne tehnologije,  nabavljeni u sklopu projekta RISK, uvršteni u bazu Hrvatskog mikroskopijskog društvaPotpisan ugovor za novi projekt Centra izvrsnosti

Potpisan Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“ KK. 01.1.1.01. Vrhunska istraživanja znanstvenih centara izvrsnosti. Naziv projekta BioProspecting Jadranskog mora. Voditeljica ispred Sveučilišta u Rijeci je izv. prof. dr. sc. Sandra Kraljević Pavelić. Ukupna vrijednost projekta je 36.941.965,46 kn. 
 U utorak, 27. lipnja te srijedu,  28. lipnja 2017., u organizaciji Odjela za biotehnologiju/Centra za visokopropusne tehnologije Sveučilišta u Rijeci bit će organizirana LC/Q-TOF radionica i seminar.
Prvi dan predviđen je za edukacijsko-prezentacijski dio, a drugi dan praktične vježbe u laboratoriju.
Program


U srijedu 5. travnja u Gradskoj vijećnici Grada Kastva potpisan je Sporazum između Sveučilišta u Rijeci - Centra za visokopropusne tehnologije, Grada Kastva i Udruge Belica na projektu "Karakterizacije vina belice uz pomoć masene spektrometrije". Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, gradonačelnik Grada Kastva Ivica Lukanović i predsjednik Udruge Belica Radenko Srdoč.Odlukom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Centar za visokopropusne tehnologije, u sklopu CEKOMA-a „Centar kompetencije u proizvodima i uslugama zdravstvenog turizma“ pozitivno je evaluiran u prvoj fazi prijave te upisan na Listu odabranih prijavitelja koji se mogu javiti na drugu fazu - Ograničeni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za Podršku razvoju Centara kompetencije.
U razdoblju od 14. - 23. prosinca 2016. godine bit će organiziran popis imovine Centra za visokopropusne tehnologije14. srpnja 2016 proveden je službeni pregled opreme Centra za visokopropusne tehnologije od strane Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije15. lipnja 2016 Centar za visokopropusne tehnologije posjetili su predstavnici prve revizije Revizorskog suda EU za projekt „Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci“